Van Dijk-sztori: all over - vagy mégsem?
2017. június 09. írta: milan10kb

Van Dijk-sztori: all over - vagy mégsem?

vvandijk.jpgA Paris Saint-Germain néhány évvel ezelőtt hasonló hibába esett Thiago Silvával, mégis megszerezte a brazilt az AC Milantól.

Mint ismert, a Liverpool hivatalos honlapján keresztül kért bocsánatot a Southamptontól, hogy a klub engedélye nélkül kezdett el tárgyalni Virgil van Dijkkal az esetleges Liverpoolba való szerződéséről. Mivel a "szentek" akár fel is jelenthették volna a szövetségnél a liverpooliakat, utóbbiak inkább kiadtak egy közleményt, amelyben jelezték: a jövőben nem kívánnak ajánlatot tenni a belső védőért.

Akit a hírek szerint a Manchester City és a Chelsea is vinne, de a kivásárlási ára 70 millió angol font! Ez brutálisan magas összeg, ennyit aligha ír Van Dijk - összehasonlításképp, a Lazio állítólag "csak" 30 millió fontot kér Stefan de Vrijért.

Na de! Elképzelhető, hogy Van Dijk, akinek szerződése 2022-ig szól a Southamptonnal, átigazolási kérelmet nyújt be. A Sotonnak így nem lenne érdeke, hogy megtartsa, tehát a legmagasabb összeget kínáló klubnak adná el. Kérdés, hogy az a Van Dijk, aki Jürgen Kloppal szeretne együtt dolgozni, hajlandó-e inkább a Chelsea-be vagy a Citybe szerződni - vélhetően igen, főleg akkor, ha a Liverpool valóban betartja ígéretét, tehát nem tesz ajánlatot a futballistáért.

Itt jön képbe a PSG, a Milan és Thiago Silva esete. 2012 július 14-én a PSG hivatalosan is szerződtette a brazilt 42 millió euró ellenében, így a mai napig ő számít a legdrágább védőnek. Igen ám, de pár héttel előtte a párizsiak is hasonlóan cselekedtek, mint a "vörösök", majd ugyancsak jelezték, mégsem igazolják le Silvát. A játékos hosszabbított Milánóban, majd nem sokkal később mégis Párizsban kötött ki.

A 70 millió túl sok Van Dijkért, a Liverpool pedig nem fogja jó hírnevét kockára tenni - éppen ezért a jövő hónapban 26. születésnapját ünneplő védő nem lesz a klub játékosa. Vagy ki tudja. Talán Stefan de Vrij lenne az ideális jelölt?

A bejegyzés trackback címe:

https://thisisanfield.blog.hu/api/trackback/id/tr2212581117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása