Örülünk, hogy a Dortmundot kaptuk? Naná!
2016. március 21. írta: milan10kb

Örülünk, hogy a Dortmundot kaptuk? Naná!

danke-jurgen.jpgAz Európa Liga negyeddöntőjében a Liverpool a német Borussia Dortmunddal, Európa egyik legjobb formájában lévő együttesével találkozik. Mi pedig ennek nagyon örülünk.

A párharc nem csak azért számít brutálisnak, mert két patinás gárdáról van szó, hanem azért is, mert Jürgen Klopp korábbi sikereinek helyszínére térhet vissza. A német éveken keresztül irányította a Borussiát, bajnoki címek, kupasikerek és egy Bajnokok Ligája-döntő a mérlege a klubbal. Most azonban már a Liverpool sikereiért küzd, ennek ellenére kapcsolata a mai napig kiváló a Dortmund vezetőivel és játékosaival.

Nem kérdés, azok után, hogy a "vörösök" kiejtették a Manchester Unitedet, a lehető legnehezebb ellenfelet kapták a nyolc között. A csapat célja azonban a kupagyőzelem, amihez mindenképpen le kell győzni a Borussiát - mert feltételezem, a németek eljutottak volna a döntőig, ha nem a mi gárdánkat kapják. Igen, ez elég optimista kijelentés, de lássuk csak. Jobb, hogy most nézünk farkasszemet a BVB-vel, hiszen két meccsen dől el a továbbjutó kiléte, így Philippe Coutinhóéknak nagyobb esélyük van két vállra fektetni az ellenfelet. Ez van, a Dortmund erősebb, jelenleg jobban összerakott csapat, mint a Liverpool. De ha sikerülne kiejteni, az nagy önbizalmat adhat a folytatásra, akkor is, ha van még egy-két neves, jó erőkből álló gárda a sorozatban.

Ha a Liverpool továbbjut, nagy lesz rajta a nyomás, hiszen mindenki tornagyőzelmet vár majd a klubtól, ez azonban még jól is elsülhet. És lássuk be, hogy bár a bajnokságban sem ártana még egy jó hajrá, erre már egyre kevesebb esély van. Így inkább maradjon meg a jó forma és akarás az EL-re, hiszen a sorozat győztese a következő szezont a Bajnokok Ligájában kezdheti meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://thisisanfield.blog.hu/api/trackback/id/tr838493160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása