Klopp? Skrtel? Ki nyakába varrható a vereség?
2016. március 21. írta: milan10kb

Klopp? Skrtel? Ki nyakába varrható a vereség?

benteke-klopp-1516.jpgVasárnap délután a Liverpool 0-2-ről kapott ki 3-2-re a Southampton vendégeként az angol Premier League-ben. Bosszantó ez a vereség, a teljesség igénye nélkül nézzük meg, kik, mikor hibáztak a találkozón.

Kezdjük a legelején. Roberto Firmino kisebb sérülése miatt nem állt harca készen, míg Jordan Henderson csak a kispadon kapott helyet. Utóbbi, James Milner (eltiltás) és Lucas Leiva (sérülés) távollétében Jon Flanagan viselhette a csapatkapitányi karszalagot, aki néhány nappal ezelőtt írt alá egy hosszú távú szerződést a klubbal. A kezdő a Simon Mignolet - Flanagan, Dejan Lovren, Mamadou Sakho, Nathaniel Clyne - Emre Can, Joe Allen - Adam Lallana, Philippe Coutinho, Divock Origi - Daniel Sturridge 11 volt. Ronald Koeman, a "szentek" menedzsere több alapemberét is csak a kispadra nevezte. És ennek ugye nagy szerepe volt a találkozó kimenetelét illetően.

Az első félidő

Merthogy a Liverpool magabiztosan, jól kezdett, Coutinho és Sturridge klasszisának köszönhetően hamar kétgólos előnybe került. Ezt követően Allen egy-az-egyben rontott, majd Sturridge ígéretes helyzetben nem a legjobb megoldást hozta. Már ekkor minimum hárommal kellett volna vezetnie a Liverpoolnak, de nem így történt, és bár Allen csak szerzett egy gólt, a játékvezető azt jogosan érvénytelenítette (Sakho zavarta/zavarhatta a kapust). Hozzáteszem gyorsan, a találkozó elején a hazaiak kaphattak volna nyugodtan egy büntetőt, de az is igaz, hogy Shane Long túl könnyen került a földre Lovren szorításában.

A második játékrész

Koemannak köszönhetően a "vörösök" eldönthették volna a találkozó sorsát, de nem éltek az előttük adódó lehetőséggel. A holland szakember jól reagált: Victor Wanyamát behozta megerősíteni a középpályát, hogy a Liverpool kevésbé tudja átjárni ezt a zónát, illetve pályára küldte Sadio Manét is Graziano Pellé és Long mellé. Közben Klopp az első játékrészben "besárgult" Lovren helyére Martin Skrtelt küldte be. Már a félidőben húztam a számat, mert a szlovák az U21-es bajnokin pár napja pirosat kapott, ráadásul a teljesítménye sem volt meggyőző. A 70. percben - ekkor már 1-2 állt az eredményjelzőn - Christian Benteke váltotta Sturridge-et. De miért? Ez két rossz csere volt. Kolo Touré kellett volna Lovren helyére, és Sturridge helyére érkezhetett volna Henderson, hogy stabilabb legyen a középpálya. A vége az lett, hogy a Pellé, Mané, Long hármas megfordította a találkozót a hazaiak javára.

Skrtel, aki mindhárom gólban szerepet vállalt

A szlovák pocsék napot fogott ki. Nyilván Klopp bízik benne, kíváncsi arra, hogy mire képes, számíthat-e rá a jövőben. Nos, a válasz nem. Legalábbis az ezen a meccsen mutatott teljesítménye miatt. Néhány perccel a pályára lépését követően összehozott egy büntetőt, amit Mignolet bravúrral védett. Aztán mindhárom Soton gólnál hibázott: az elsőnél rosszul helyezkedett, a másodiknál párharcot veszített Pellével szemben, a harmadikban pedig képtelen volt tisztázni, egyszerűen a labda mellé fejelt. Horrorisztikus napja volt a belső védőnek, de nem szabad elfelejteni, hogy Flanagan sem volt a helyzet magaslatán Mané első találatánál. Közben Sakho egyedül állta a sarat.

Benteke nem illik ebbe a csapatba

A szezon elején örültem a belga óriás érkezésének, mert ahhoz képest, hogy egy magas, jól fejelő játékosról van szó, viszonylag gyors, és lábbal is remekül bánik a labdával. Még Brendan Rodgersnél nem is lehetett rá panasz, viszont amit az elmúlt hetekben művel, az ezen a szinten kabarénak számít. Leszámítva a Crystal Palace elleni meccset, amit a kiharcolt büntetőjét gólra váltotta. Egyébként egy-az-egyben szituációkban képtelen átjárni a kapus eszén, halovány teljesítményt nyújt egy alsóbb osztályú együttes ellen is. Nem varrható az ő nyakába a Liverpool vasárnapi veresége, de 1-2-nél megint ordító helyzetben rontott. Azért egy ilyen kaliberű futballistának innen illett volna betalálnia. A nyáron vagy megy, vagy nagyon gyorsan leül megint beszélgetni Kloppal, hogy miben kellene fejlődnie, és hogyan.

 

Összegezve

Tehát: az első félidőben kihagyott helyzetek ismét megbosszulták önmagukat, Skrtel mellett Benteke sem tudott bizonyítani Kloppnak, aki talán a jövőben erősen elgondolkodik azon, lehetőséget adjon-e a kettősnek. Azért az a jelenet sem volt semmi, amikor Klopp a találkozó után Bentekével beszélgetett. Egyébként Skrtellel a Liverpool 45 perc alatt kapott most annyi gólt, amennyit az elmúlt 795 percben nélküle. Beszédes adat. Szóval, a Bajnokok Ligájának most már talán végleg annyi, és az Európa Ligáért is nagy lesz a harc: a Soton mellett ugyanis a West Ham United és a Southampton is szeretne a következő idényben Európában focizni. Úgy gondolom, ha egy Touré kap lehetőséget, most arról írtam volna, hogy ismét közelebb került a BL-hez a Liverpool.

A bejegyzés trackback címe:

https://thisisanfield.blog.hu/api/trackback/id/tr168508992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása