Csak szépen, csendben
2016. március 10. írta: milan10kb

Csak szépen, csendben

roberto-firmino-1516.jpgIgen, az elmúlt egy hónapban nem volt poszt, de hát ilyen ez a költözés. Viszont, ami a legfontosabb, többé-kevésbé volt időm arra, hogy megnézzem a csapat meccseit.

Ha a legutóbbi nyolc meccset vesszük figyelembe, akkor kijelenthetjük, a Liverpool egyszer sem szenvedett vereséget (a West Ham United és a Manchester City elleni kupameccs rendes játékideje egyaránt döntetlennel zárult). Ez nem rossz, bár azért a Sunderland otthonában illett volna nyerni, illetve még jobban festene a képlet egy Ligakupa-trófeával a tarsolyban. Ezzel azonban már felesleges foglalkozni, és inkább előre tekintsünk.

KÉT KÜLDETÉS

A bajnokságban, köszönhetően a tabella első felében állók botlásainak, Jürgen Klopp legénysége ismét harcolhat a negyedik helyért, ami ugye már Bajnokok Ligája-indulást érne, legalábbis annak a selejtezőjét. A hátralévő tíz meccsén a csapat összesen harminc pontot gyűjthet, de ebből legalább hetet meg kellene nyernie ahhoz, hogy oda érjen az első négybe, vereséget pedig maximum egy alkalommal szenvedhet. Talán még ez sem lesz elég, de hét győzelem, két döntetlen és egy vereség nem lenne rossz a szezon lezárásához, főleg úgy, hogy a csapat hazai pályán fogadja még többek között az Everton, a Chelsea-t és Tottenham Hotspurst is. A sorsolás nem túl vészes, de nem is lehet könnyűnek nevezni, főleg ennek a Liverpoolnak.

A másik feladat a jó Európa Liga-szereplés. A Manchester Unitedot, mellyel csütörtök este 21:05-tól játszik (TV: RTL II), mindenképpen két vállra kell fektetni. Ennek két oka van. Az első, hogy a United az egyik legnagyobb riválisa a Liverpoolnak, így az idei két bajoki vereség mellé több botlás már nem fér bele. A második pedig az, hogy európai kupameccsen a két együttes még soha nem találkozott egymással, és nehogy már a "vörös ördögök" nyerjék meg a történelmi mérkőzést! ;)

Tény, hogy a Mersey-partiak az elmúlt években nem sok vizet zavartak az angol labdarúgásban, de szépen, csendben Klopp építi a jövő csapatát. Sokat várnak a német szakembertől, és most lehet egy nagy durranás azzal, hogy a Unitedot kiüti a gárda az EL-ből, a bajnokságban pedig egy nagy hajrával odaér minimum a negyedik helyre. Ehhez a csapat megteremtette az alapokat a legutóbbi két meccsén, amikor 3-0-ra verte a Man. Cityt, majd nagy csatában elhozta a három pontot a Crystal Palace otthonából.

A bejegyzés trackback címe:

https://thisisanfield.blog.hu/api/trackback/id/tr828460316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása