Robertson érkezett, Stewart távozott
2017. július 22. írta: milan10kb

Robertson érkezett, Stewart távozott

arobertson.jpegPénteken dupla transzfert bonyolított le egymás között a Liverpool és a Hull City.

A Liverpool hivatalos honlapján jelentette be, hogy hosszú távú szerződést kötött a másodosztályba kieső Hull City játékosával, Andrew Robertsonnal. A 23 éves balhátvéd a hírek szerint nyolcmillió angol font ellenében vált klubot.

Robertsont már nem idén nyáron boronálták először össze a "vörösökkel", a 15-szeres skót válogatott fejlődését régebb óta figyelemmel kísérte a klub. Mivel James Milner mellé Jürgen Klopp menedzser szeretett volna még egy játékost erre a posztra, egyre valószínűbb, hogy a kegyvesztett Alberto Moreno távozik - már ha nem elégszik meg a jelenlegi helyzetével.

Az új igazolás természetesen örül, hogy a Liverpool labdarúgója lett, ezzel egy gyerekkori álma vált valóra. A skót hazájában, a Queen's Park-ban nevelkedett, majd 2013-ban a Dundee United futballistája lett. Ebben a szezonban az Év fiatal játékosa díj elnyerése mellett az év csapatába is bekerült, 2014-ben a Hull le is csapott rá.

"Andy karrierjében ez egy újabb lépcsőfok, nagyon gyorsan változik körülötte a világ" - mondta új játékosáról Klopp. "Imádom az ő sztoriját, és amikor beszélsz vele, rájössz, miért is fejlődik folyamatosan. Megvan benne a potenciál a fejlődésre, a Premier League-ben pedig már kellő rutinnal bír.

Klopp hozzátette: Milner tavaly jól játszott, Morenónak nagyon jól megy az idei felkészülés, míg Jon Flanagan a bal és jobb oldalon is bevethető, így már elég játékosuk van a balhátvéd posztjára.

Stewart távozott

A 23 és középpályás sajtóhírek szerint ötmillió fontért igazolt a Hullba. A Liverpoolt 2014 óta erősítette, de a felnőttek között csupán 20 alkalommal kapott szerepet, debütálására 2016-ban került sor az Exeter City ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://thisisanfield.blog.hu/api/trackback/id/tr8212680631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása