Tíz játékos, aki távozhat idén nyáron
2017. június 26. írta: milan10kb

Tíz játékos, aki távozhat idén nyáron

transfers-out.jpgA Liverpool ECHO összeszedte azt a tíz futballistát, aki idén nyáron távozhat.

A Mohamed Szaláért kiadott 37 millió angol font klubrekordot jelentett, ráadásul ez az összeg akár a 44 milliót is elérheti. A Liverpool a nyáron még legalább egy belső védő és egy középpályás szerződtetését tervezi, ehhez azonban nem elég a tulajdonosi körtől kapott pénz, bevételt is kell generálni játékosok értékesítéséből. Eddig Andre Wisdom ment csak, érte kétmilliót kapott a klub a Derby Countytól.

A Liverpool ECHO tíz olyan futballistát szedett össze, akiért a nyáron pénzt kaphat a 18-szoros angol bajnok.

Mamadou Sakho

A belső védő sokak szerint megoldaná Klopp problémáit a hátsó alakzatban, viszont a francia tiszteletlen volt, ezért számára már nincs vissza út az első csapatba. A Crystal Palace-nál eltöltött fél éve alatt bizonyította tudását, éppen ezért a Liverpool 30 millió fontot kér érte.

Daniel Sturridge

Valószínűleg ő az, akit a legkevésbé engednének el a liverpooli drukkerek erről a listáról. A 119 meccse alatt 60 gólt szerző csatár azonban folyamatosan sérülésekkel bajlódik, Roberto Firmino és Divock Origi is előtte szerepel jelenleg a rangsorban, ráadásul heti 150 ezer fontot tesz zsebre. Elképzelhető, hogy klubot vált a nyáron, bár eddig sem a Liverpool, sem pedig a játékos nem mutatott erre hajlamot. Ha mégis távozna, biztos, hogy őt sem engedi el Klopp 30 millió alatt.

Lazar Markovics

Belegondolni is hihetetlen, de néhány éve 20 milliót fizetett érte a klub. Volt egy jó meccse a Liverpoolban, amikor gólt szerzett, és egy látványos mozdulatot követően kapufát rúgott, de ezen kívül nem sok. A Hull Citynél töltött kölcsönidőszaka alatt jól ment neki a játék, és Marco Silva menedzser vinné őt a Watfordhoz is. Az értéke 10 millió font körül van, és a hírek szerint a szentpétervári Zenit is leigazolná a 23 éves szélsőt.

Alberto Moreno

A védőről már külön cikkekben foglalkoztunk, de a lényeg: 15 milliót kér érte a klub, kérői pedig bőven akadnak.

Kevin Stewart

Van a "vörösök" keretében egy olyan futballista, aki csak epizódszerepeket kapott az elmúlt években, mégis 10 millió font a kivásárlási ára. Ő Stewart, aki a Tottenham Hotspurtől érkezett ingyen 2014 nyarán. Ügyes kis futballista, de nem top játékos, ezt Klopp is belátta. Féltucat kérője van a Premier League-ből, így szinte biztos a klubváltása.

Lucas Leiva

A 30 éves középpályás hasznos tagja a csapatnak, ráadásul már tíz éve szolgálja a klubot. Klopp megtartaná, de csak csereként számít rá, így Lucasnak el kell döntenie, hogy csapatot vált-e vagy sem. Családja van, nem biztos, hogy kimozdítaná őket a megszokott kerékvágásból. Ha marad Angliában, ötmillió fontot kérne érte a Liverpool, viszont ha hazaköltözne a Gremióhoz, az átigazolási díj ennek csak a töredéke lenne.

Jon Flanagan, Cameron Brannagan, Pedro Chirivella és Connor Randall

A négy fiatal már abban a korban van, hogy nem elég az U23-as csapatban játszani, a felnőttek között kell tapasztalatot szerezni. Flanagennek a térdsérülése megtörte a karrierjét, Liverpoolban Nathaniel Clyne és Trent Alexander-Arnold is előtte van már a rangsorban. El kell döntenie, hogy mit akar: megküzd a helyéért, vagy egy kisebb csapathoz igazol a több játéklehetőség reményében. Ugyanez a helyzet Brannagannel és Chirivellával is. Egyébként mind a hárman kölcsönben szerepeltek az elmúlt idényben egy másik egyesületnél - valaki egy egész szezont, valaki csak egy fél évet.

Randall csupán 45 percet kapott Klopptól, és mivel már 23 éves, nem valószínű, hogy marasztalja őt a klub, az sem elképzelhetetlen, hogy ingyen távozhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://thisisanfield.blog.hu/api/trackback/id/tr7912620867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása