"Ő megoldaná a balhátvéd-problémát Liverpoolban"
2017. június 20. írta: milan10kb

"Ő megoldaná a balhátvéd-problémát Liverpoolban"

bmendy.jpgVélekedik a Sport Witness angol szaklap munkatársa az AS Monaco játékosáról, Benjamin Mendyről.

Évek óta képtelen találni egy olyan balhátvédet a Liverpool, aki hosszú távon képes lenne betölteni ezt a pozíciót. John Arne Riise középpályásként került erre a posztra, és a sérülékeny Fabio Aurelióval nagyon jól kiegészítették egymást. Utánuk viszont nagy űr jött: Jack Robinson nem tudott felnőni a feladathoz, José Enrique középszerű futballista volt, míg Alberto Moreno nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Mielőtt Moreno Liverpoolba szerződött volna, ugyanolyan szuperlatívuszokban beszéltek róla, mint tette azt Tom Coast hétfőn Mendyvel kapcsolatban. A Sport Witness szakértője kifejtette, hogy a 22 éves balhátvédnek már több mint 100 meccse volt a francia élvonalban, a Bajnokok Ligájában is bizonyított, valamint kiváló fizikai adottságokkal, állóképességgel rendelkezik. Coast hozzátette, mindezek ellenére még van miben fejlődnie a védőnek, sokszor ugyanis túlságosan is bátran támogatja a támadásokat, így megfeledkezik alapfeladatáról, a védekezésről.

"Szerintem ő az a futballista, akit Jürgen Klopp keres erre a posztra Liverpoolba, hiszen hiányt szenvednek a jó balhátvédben" - fogalmazott Coast. "Rendben, James Milner általában jól megoldotta ezt a feladatot, de biztos, hogy egy állandó játékost akarnak ebbe a pozícióba. Nem kerülne olcsó megoldásba, de ő az, aki megtudná oldani ezeket a feladatokat."

A szakértő azt sem felejtette el megemlíteni, hogy Mendynek 11 gólpassza volt a szezonban - ami remek mutatónak számít -, és hogy tökéletesen pótolná akkor Philippe Coutinhót, amikor a brazil a bal szélről a pálya közepe felé elindul labdával.

A transfermarkt.de jelenlegi információi szerint Mendy piaci értéke 13 millió euró, de 40 millióra tartja őt klubja. 20 alatt biztosan nem is adná el senkinek, hiszen tavaly nyáron igazolta 13 millió ellenében a Marseille-től. Nem csak a "vörösök" keresnek balhátvédet, ugyanebben a cipőben jár a Manchester City is. Az "újgazdag" egyesület sokáig úgy tűnt, szerződteti a franciát, most viszont megakadtak a tárgyalások, a sajtóban így jött képbe a Liverpool.

Mendy pályafutását a Le Havre-ben kezdte, innen igazolt 2013-ban Marseille-be. Már az U16-os francia válogatottnak is a tagja volt, a felnőttek között pedig négy alkalommal ölthette magára a gallok szerelését.

A bejegyzés trackback címe:

https://thisisanfield.blog.hu/api/trackback/id/tr2112607957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása