Coutin-ki? Kapus kell, még mindig!
2018. január 16. írta: milan10kb

Coutin-ki? Kapus kell, még mindig!

alisson_janoblak.jpgOblak? Alisson? Gulácsi? Tele van a kontinens remek kapusokkal.

Loris Karius olyan lehetőséget kapott Jürgen Klopp menedzsertől a Manchester City ellen, amellyel nem tudott maradéktalanul élni. Pedig ha Leroy Sané rövidre tartó lövését kivédi, nem lógott volna ki teljesítményével a sorból, hiszen jól mozdult ki a labdákra, a másik két gólról pedig nem igazán tehetett. Sané bombáját azonban fognia kellett volna. Nem véletlen, hogy ismét téma az Anfielden a kapuskérdés.

Philippe Coutinho elment a Barcelonához, és majd valamikor jönni fog egy "utód", de a támadójátékkal akkor sem volt gond, amikor a brazil sérülés vagy pihentetés miatt hiányzott. Kapusposzton viszont évek óta nagy a baj.

Simon Mignolet egy intelligens, diplomás fiatalember, aki rengeteget dolgozik azért, hogy pályára lépjen a Liverpoolban. Karius is, de rajta azt is érezni, nagyobb tehetségnek számít kollégájánál. Mégis, a szezonban eddig egyikük sem tudta bebizonyítani, hogy képesek folyamatosan magas szinten teljesíteni a kapuban. Az ő posztjukon még a legjobbak is hibáznak, de a belga és a német többször is bakizott már.

Ha a Liverpool oda akar érni a legjobbak közé, szereznie kell egy jobb kapust. Télen nem valószínű, hogy erre sor fog kerülni, nyáron viszont nem lehet elképzelhetetlen. Ez az is jelenti, hogy Danny Wardtól és Bogdán Ádámtól végleg elköszön a klub, de Mignolet és a Karius közül is menni fog valaki. És kik érkezhetnek?

Jan Oblak. A szlovén még mindig csak 25 éves, az Atletico Madridban idén is kiválóan véd, 12 "cleansheet"-je van, azaz ennyi meccsen nem kapott gólt, ami a legtöbbnek számít az öt nagy bajnokságot figyelembe véve. A kivásárlási ára állítólag 100 millió euró, szóval igen nagy halnak tűnik.

Alisson. A brazil azt az Edersont szorítja ki a válogatott kapujából, aki a most hétvégén három gólt kapott a Liverpooltól. Az AS Roma kapusa szintén 25 éves, az előző idényben ő védte a csapat kapuját az Európa Ligában, de a Serie A-ban csak idén mutatkozott be. Ennek ellenére gyorsan bizonyított az olasz élvonalban is, a liga legjobbjai között tartják számon, és már az olasz lapok is arról írnak, Liverpoolban köthet ki jövő nyáron.

Kövess minket a Facebookon is, nehogy lemaradj a legfrissebb átigazolási hírekről!

Alban Lafont. Ő a jövő reménysége. 18 éves, a francia Toulouse játékosa. Már most 85 meccsen játszott a dél-franciaországi csapatban, 28 összecsapáson őrizte meg kapuját a góltól, és a Ligue 1-ban csupán egy hálóőr szedett le több beadást nála. Elég figyelemreméltó, ugye? Tartsátok rajta a szemeteket, sokat hallotok még róla.

Thomas Strakosha. Nem mond sokat? Pedig az olasz Lazio egyik legjobbja. Mind az 53 beadást leszedte, amiért elindult, kirúgásai pedig 79%-ban csapattársat találtak! Kiváló statisztikai mutatók, arról nem is beszélve, hogy mindössze 24 gólt kapott 19 mérkőzésen. És egyre csak jobb lesz a 22 éves albán.

Gulácsi Péter. Nem vicc. A Bundesliga egyik legjobbjának tartják, habár nem bravúrkapus, de sokak szerint magabiztosabb a jelenlegi Liverpool-kapusoknál. Éveket töltött el a "vörösöknél" tiniként, akik többször kölcsönadták, és bár Pepe Reina mögött sokszor ült a kispadon, bemutatkoznia nem sikerült a felnőttek között.

A bejegyzés trackback címe:

https://thisisanfield.blog.hu/api/trackback/id/tr5613579331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása