Erre számíthatunk, ha Klopp nem pótolja Coutinhót januárban
2018. január 10. írta: milan10kb

Erre számíthatunk, ha Klopp nem pótolja Coutinhót januárban

oxlade_chamberlain_lallana.jpgSokan örülnének egy kreatív támadó érkezésének, de ha nem jön sem dől össze a világ.

Egyértelmű, hogy a szurkolók januárban igazolni szeretnének, és leginkább minőségi futballistát. Viszont mi lesz, ha nem szerződtet Jürgen Klopp menedzser új játékost? Thomas Lemar iránt a Liverpool élénken érdeklődik, de egyelőre 50-50 százalék az esély az érkezésére most télen. Naby Keita a nyáron biztosan érkezik, de az RB Leipzig kikötötte: szó sem lehet arról, hogy egy kis plusz pénzért cserébe, már most elengedjék.

Philippe Coutinho kiváló formában játszott, de nem pótolhatatlan, habár több olyan gólt is szerzett, amire talán csak ő volt képes. A Liverpool már 32 mérkőzést játszott le, de Coutinho csak 18 alkalommal kezdett, ez 56 százalékos arány. Lőtt 12 gólt, de nélküle is jól ment a csapatnak. Hátravan még a szezonból minimum 19, maximum 28 mérkőzés (függően az FA Kupa és a Bajnokok Ligája meneteléstől), és mivel Coutinho volt többször is sérült, ráadásul Klopp rotálja is a csapatot, nagyjából 14-16 meccs az, amelyen még igazán szükség lett volna rá.

Ha jobban belegondolunk, talán nem is kellene új játékost igazolni. Hiszen Adam Lallana most tért vissza sérüléséből, míg Alex Oxlade-Chamberlain úgy tűnik, kezdi felvenni a ritmust. Kicsit elemezzük ki őket. Lallana jól tért vissza, de látszik, hogy még nincs top formában. Azonban Coutinhónak is kellett néhány meccs a szezon elején, amíg rendbe jött. Lallana munkabírása nagyobb a brazilénál, habár gólszerzés és kreativitás terén nem tudja vele felvenni a harcot. Az angol válogatott tavaly lőtt nyolc gólt, technikás, így rá még nagy feladatok várhatnak, ha nem lesz érkező erre a posztra.

Oxlade-Chamberlainért a nyáron kiadott 35 millió angol font nem kevés, de úgy tűnik, a befektetett összeg kezd megtérülni. Az utóbbi hetekben kifejezetten jó formában játszott, a pontrúgásai rendkívül fontosak voltak (az Everton és a Burnley ellen is győzelmet értek), és látszólag támadóbb felfogásban játszik, mint a szezon elején. Coutinhónál gyorsabb és erősebb játékos, ugyanakkor a gólszerzés egyelőre nem az erőssége, minimum tíz gólt egy szezon alatt még 17 évesen szerzett, a Southampton labdarúgójaként a harmadosztályban (League One).

A Fab Fournak, azaz a mesés négyesnek befellegzett, így a Sadio Mané, Mohamed Szalah, Roberto Firmino hármas mostantól Crucial Three, tehát kritikus, vagy döntő fontosságú hármas lesz. Ugyanis a Liverpool szezonja nagyban tőlük függ: ha jó formájuk továbbra is megmarad, lövik a gólokat, akkor bármi lehet ebből a szezonból. Talán Mané lóg ki egy kicsit, a szenegáli gyengébben teljesített decemberben - a Burnley ellen viszont így is lőtt egy roppant fontos gólt.

A 4-3-3-as hadrend egy 4-4-2-re is módosulhat, ha Szalah felmegy Firminóval előre, Mané és Ox a két szélen, középen pedig van elég játékos, védekezőbb és támadóbb felfogású is, akik meg tudnak küzdeni egymással a kezdőbe kerülésért. Kreatív támadó viszont csak Lallana maradna így, esetleg Gini Wijnaldum, aki Klopp alatt inkább a stabilitásért felelt eddig, mint a támadások építéséért.

A bejegyzés trackback címe:

https://thisisanfield.blog.hu/api/trackback/id/tr7613563665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Usulkjt001 2018.01.31. 18:22:35

A középpályán se ártana persze egy technikás, kiváló képességű, gólerős játékos, de most szerintem a védelem fontosabb. Nyilván az igazi világklasszisokat úgyis a pénzesebb csapatok viszik, de még mögöttük is vannak olyan kiváló védők, akikből nagyon stabil védelmet lehet kialakítani, nem beszélve a fiatal tehetségekről, a jövőre is kell gondolni. A jelenlegi hátvédsor meglehetősen gyenge, miközben Flanagan már távozna, Arnoldot is figyelik már a nagyok, a vége az lesz, hogy a 'Pool itt marad védelem nélkül, miközben a saját kiváló nevelései máshol játszanak majd - nem tudom mit szólnának a szurkolók, de biztos, hogy Klopp népszerűsége nem kicsit zuhanna. Ami rosszabb, hogy évek munkája mehet a levesbe.

Szóval igazolni kell. Ugyanakkor ideje elkezdeni beépíteni azokat a saját neveléseket is, akik nem rosszabbak a jelenlegi kerettagoknál! Sőt, állítom jobbak is. Arnold már most egy osztállyal jobb Matipnál és Flanagan is jobb mint Gomez, hiába kiáltották ki akkora tehetségnek - tévedés volt.
Most még talán jó áron meg lehetne tőle szabadulni. Flanagan ebben a hátvédsorban bőven eljátszhat.

A középpályán Lallana jó játékos, de lássuk be, nem Liverpool szint. Kétlem, hogy ezt a teljesítményt ne tudnák hozni a fiatalok, például Viera vagy Ejaria. Rodriguez kölcsönadása sem jött be, láthatóan nem igazán fejlődik Cipruson. Így el fog veszni. Szóval volna mit rendbe tenni a középpályán is. Például Saeid Ezatolahi a Rostovból egészen kiváló játékos, érdemes lenne vele foglalkozni vagy Mahmoud "Trezeguet" Hassan is figyelemre méltó fiatal játékos. Nicolo Barella a Cagliariban szintén, úgy tartják akár Del Piero utódja is lehet.... nem volna rossz elhappolni a Juve elől.

A csatársor egyelőre kiváló, de lehetnek hullámzások sőt sérülések, ne adja a Jó Isten., de a foci már csak ilyen. Szóval nem ártana minőségi cserékről is gondoskodni. Lehetne például egy igazi erőcsatár amolyan Lukaku szerű. Embolo a Schalke-ból éppen ilyen és még fiatal is, nagy tehetség. Esetleg Ferrán Torres a Valenciából vagy Malcolm a Sao Paulo-ból, amíg le nem csap rá valamelyik kőgazdag csapat.
süti beállítások módosítása